HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. március 31., vasárnap

Nyári időszámítás

Nyári időszámítás



Ma hajnalban 1 órával előre kellett állítani az órát. Nem tudom, mikor hagyjuk abba ezt az értelmetlen dolgot. Az állítólagos 1-4 %-os megtakarítással nincs arányban a bosszúság, felesleges munka, kár ...

A természet nem akar tudomást venni arról, hogy már kétszeresen (csillagászati, meteorológiai szempontból is) tavasznak kellene lennie. Bár a kertünkben már csak foltokban van hó az enyhülés, s az esőzések miatt, az ég sötét, a nap meg sem mutatta magát, s a reggeli sétámat szemerkélő esőben tettem meg. De legalább nem hó esett, így nem kellett havat kotorni. Az előrejelzés szerint a jövő héten is sok csapadék várható, s mivel hajnalban fagypont körül lesz, sőt egyes helyeken az alá is süllyedhet, akár még hó is eshet megint.


2 megjegyzés:

  1. Én is utálom ezt a nyári időszámítást. Nem hiszem el, hogy megtakarítást hoz, de akkor meg mi indokolja? Vannak már ellenvetések, de hogy mikor hallják meg akiken múlik a megszüntetése, azt nem tudom. Ez itt nálunk nem normális... Reggel is voltam olyan mérges, és ilyenkor - akár csak a visszaállításkor, pedig az nálunk a normális - mindig mondogatom, pl. ma, hogy még csak fél hét van, erre azt mondja a férjem, hogy nem, már fél nyolc. Ilyenkor elvesznek tőlünk egy órát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elvesznek egy órát az éjszakai alvásunkból. Ráadásul már 1/4 12-kor ebédeltünk, én 1 és 2 között szoktam enni többnyire. Hiába mondtam, hogy még nem vagyok éhes, a lányom erőlködött, hogy egyszer van Húsvét, amikor a család együtt eszik.

      Törlés