Baconba tekert, gombával és sonkával töltött krumpli és gombafejek, sajttal megszórva
Hozzávalók :- 3 db nagyobb krumpli
- 5 fej csiperke gomba
- 4 szelet sonka
- 13 szelet bacon
- 1 fej vöröshagyma a hajtásával
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db chili paprika
- 1 db tojás
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- étolaj
- füstölt sajt
A krumplit héjában megfőzöm. Közben egy tálba beleteszem a kockára vágott sonkát, aprított vöröshagymát és fokhagymát, beleütök egy tojást, a komák szárát aprítva, fűszerezem, összekeverem
A krumplit megpucolom, félbevágom, kikaparom a közepét. Egy serpenyőbe olajat locsolok, beleállítom a baconnal tekert krumplikat, és gombafejeket, sózom, borsozom, belekanalazom a tölteléket. A krumpliforgácsokat mellérakom.
Előmelegített sütőben, légkeverésen 180 C fokon megsütöm. A végén szórok rá a reszelt sajtból.
Tálalok, a tányérra szedek kettő töltött krumplit, egy gombát, sült krumpliforgácsokat, s díszítem egy hagymazölddel.
P.S. Bár a konyha még nincs kész, de már használható, amíg megjön az új munkalap, a régi tűzhely és sütő került vissza, hogy addig is lehessen létezni. Két hét után ez volt az első ténykedésem a konyhában, a serpenyőt akkor raktam be a sütőbe, amikor a nejem kocsija befordult az udvarra, ablak tárva-nyitva. Mégis, amikor a drágám kiment a konyhába, első megnyilvánulása az volt, már megint büdöset csinál, nem bírta ki, hogy ne főzzön. Két hét után! De akkor is fintorgott, amikor a kecskesajttal töltött paprikát készítettem a teraszon. Ő bezzeg csirkelábat főzött Ali kutyáinak. Lehet tippelni, melyik a büdösebb. Már többször kértem, hogy ne itt fözze a csirkefarhátat, csirkelábat, majd Ali megfőzi a saját telkén, akár kint a szabadban, de hiába.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése