Tejfölös lencsefőzelék csülökkel
Hozzávalók :- füstölt csülök
- 3 bögre lencse
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olíva olaj
- 3 db babérlevél
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- ecet
- citrom
- mustár
- tej
- tejföl
- liszt
A lencsét beáztatom legalább fél nappal a főzés előtt.
A csülköt vízzel feleresztem, felteszem főni, időnként megfordítom. Kb. 50 perc elteltével villával megszúrom, ha a kellő puhaságot elérem, lezárom.
Közben a lencsét felteszem főni,, beleteszem a babérlevelet. Amikor a csülök már megfőtt, a levét a lencséhez adom. Szórok bele borsot.
A hagymát, fokhagymát aprítom, olajon megdinsztelem, adok hozzá lisztet, rántást készítek. Megszórom paprikával.
Amikor a lencse már puha, hozzáadom a rántást, öntök bele ecetet, s tejet, facsarok bele citromot, nyomok bele mustárt. Felrottyantom.
Tálaláskor merek a tányérba főzeléket, vágok rá a csülökből, s kanalazok rá tejfölt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése