HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. március 14., csütörtök

Tejfölös lencsefőzelék csülökkel

Tejfölös lencsefőzelék csülökkel

Hozzávalók :
  • füstölt csülök
  • 3 bögre lencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olíva olaj
  • 3 db babérlevél
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • ecet
  • citrom
  • mustár
  • tej
  • tejföl
  • liszt
Elkészítés:

 A lencsét beáztatom legalább fél nappal a főzés előtt.

A csülköt vízzel feleresztem, felteszem főni, időnként megfordítom. Kb. 50 perc  elteltével villával megszúrom, ha a kellő puhaságot elérem, lezárom.

Közben a lencsét felteszem főni,, beleteszem a babérlevelet. Amikor a csülök már megfőtt, a levét a lencséhez adom. Szórok bele borsot.

A hagymát, fokhagymát aprítom, olajon megdinsztelem, adok hozzá lisztet, rántást készítek. Megszórom paprikával.

Amikor a lencse már puha, hozzáadom a rántást, öntök bele ecetet, s tejet, facsarok bele citromot, nyomok bele mustárt. Felrottyantom.

Tálaláskor merek a tányérba  főzeléket, vágok rá a csülökből, s kanalazok rá tejfölt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése