HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. augusztus 5., péntek

Prosciutto con melone e olivo

Prosciutto con melone e olivo

Hozzávalók :
  • 1 db sárgadinnye
  • vodka
  • 2 szelet pármai sonka
  • chili paprikával töltött olíva bogyó
  • bazsalikom levél (díszítésnek)
Elkészítés:

A dinnyét nyolcadolom, eltávolítom a középső magvas részét, s a héját, meglocsolom vodkával. Beteszem a hűtőbe. Amikor már jól lehűlt, kiveszem, s egy tányérra teszek 4 szeletet, miután egy csík sonkát tekerek rájuk. Rakok köré olívabogyót, két ostyát, s díszítem bazsalikom levéllel..

Sajnos a multinál, ahol vásárolni szoktam, nem volt pármai sonka, ezért kénytelen voltam beérni prágai sonkával. (Ez sem rossz, de nem az igazi.)
Amikor a receptet írtam, a konyhai cserepes bazsalikom még meg volt, mindennap locsoltam, így már egész szépen megnőtt. Amikor összeállítottam a tálat, akkor vettem észre, hogy bazsalikom sehol. A feleségem kidobta, mert már 4 hónapos volt (!). A multinál pedig éppen kifogyott a bazsalikom. Úgyhogy azt képzeljétek hozzá.

7 megjegyzés:

  1. Most így vacsorára jöhetne is belőle ez az adag! Nagyon finom lehet..

    VálaszTörlés
  2. Én még sosem ettem, de nagyon finom lehet

    VálaszTörlés
  3. Még én sem ettem dinnyével sonkát, bár tudom ez nagyon menő összeállítás, és biztos finom is. De ha választhatnék, először megenném a sonkát olajbogyóval, aztán a dinnyét csak úgy magában :)

    VálaszTörlés
  4. Lovely presentation, greeting from Belgium

    VálaszTörlés
  5. Thanks for your visit retriever.

    VálaszTörlés
  6. A sonka sárgadinnyével kedvelt étel az olaszoknál, de előételként német nyelvterületen is gyakran ettem.

    VálaszTörlés
  7. Finom lehet! :) Pármai sonkával még nem ettem, de szívesen kipróbálnám.

    VálaszTörlés