HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. augusztus 25., csütörtök

Goldenblog 2011verseny,

Goldenblog 2011

Véget ért a HVG receptversenye.

Bejött az, amire számítottam, amit a hasonló TV-vetélkedők kapcsán is látni lehet. Aki tudja mozgósítani a rokonságot, baráti, ismeretségi kört, az nyerő helyzetben van. Állítólag volt aki még fizetett reklámmal is próbált szavazatokat szerezni. A szavazatok pénzzel történő gyarapítása itt legfeljebb a mobilhívásoknál volt lehetséges. A véletlen látogatókra nem igen lehet számítani, a blogtársakra pedig végképp nem, s ezért nem is ítélem el őket, hiszen mindenki abban érdekelt, hogy a saját blogja kapjon minél több szavazatot, s majd bolond lesz a konkurenciára szavazni, még akkor sem, ha esetleg tetszik neki az a blog, hiszen azzal a saját esélyét rontja.

Én nemhogy ismerősöket, barátokat, de még a saját családomat se mozgósítottam, hogy szavazzanak rám.

Persze, őszintén mondva nem számítottam rá, hogy komoly helyezést érek el 164 benevezett blog közül, pláne mozgósítás nélkül, benevezni is csak azért neveztem, hogy minél többen lássák a blogomat. Hogy végül is hányan látogattak el a blogomra a verseny miatt, nem tudom.

Nyilván nem tett jót a látogatottságnak az sem, hogy 2 hónapig gyakorlatilag leálltam, így nyilván sokan, akik korábban gyakori látogatóim voltak, nem tértek vissza, talán nem is tudják, hogy újra írogatok.

Tovább rontotta a látogatottsági esélyeket a gyűjtő blogok gyengélkedése. A korábban legtöbb látogatót generáló gyűjtő blog a Gastroblog.hu rejtélyes "meghibásodása", ahol egy egész team igyekszik a hibát több mint 4 hónap óta, éjt nappá téve kijavítani, még szombat vasárnap is, szabadnap nélkül. (Kéretik nem hangosan röhögni!) A Varázsfazék is, hol van, hol nincs, de inkább nincs. A Gastro Miner is gyakran vagy csúszott, vagy egyáltalán nem, vagy képek nélkül jelent meg. A Gasztroblogok.hu pedig sajnos túl későn indult be.

No mindegy, végül is nem bántam meg, hogy beneveztem, s a jövőben sem fogok kunyerálni a szavazatokért.

Ahogy az olimpiánál is érvényes: "Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos!" (A mondást Pierre de Frédy, Baron de Coubertin-nek, a NOB alapítójának, egykori elnökének tulajdonítják, bár állítólag nem tőle származik.)

7 megjegyzés:

  1. Teljes mértékben minden egyes szavaddal egyetértek. Én sem vártam még azt sem, hogy bekerülök egyáltalán valamennyi szavazattal. De köszönöm annak a 7 embernek aki rám szavazott. Azok tették jól, akik nem neveztek. Én sem mozgósítottam senkit, mert az nem is mutatja az igazi népszerűséget, ha kérni kell valakit, hogy szavazzon rám. Mivel én még most neveztem először, mert csak 9 hónapos a blogom, így is látom, hogy mi megy ebben a blogger világban. Én úgy ahogy a Magyar Blogok toplistájából kivetettem magam a működtetővel, pedig az első helyen voltam sokáig, ide sem fogok többet benevezni, mert nem tartom tisztességesnek a versenyt. De nincs is ennek az egésznek semmi értelme.

    VálaszTörlés
  2. Hát tényleg voltak furcsaságok a verseny alatt. Én is tettem bejegyzést a gasztro.blog.hu érdekes középsáv frissülése, és főleg a programozó kolléga flegma hozzáállása miatt.
    Én Nálad láttam, hogy van ez a blogverseny, utána neveztem be. Köszönettel tartozom, hogy én is nevezhettem. Mert addig nem is tudtam erről a lehetőségről. Igazán az esélytelenek nyugalmával vártam az eredményhirdetést, és meg voltam győződve, hogy 4 családtagom szavazatán kívül más szavazatra nem számíthatok, ezért volt különösen nagy öröm a számomra, hogy a középmezőny végére küzdötte fel magát a blogom.
    Köszönöm, kedves Hobbychef!!

    VálaszTörlés
  3. Amiért írok az, hogy a blogomban az avatarod helyén fekete alapon háromszög és felkiáltó jel van... sajnos a problémád a képekkel még mindig megvan.

    Azt hiszem, jól látod a blogverseny helyzetét.
    Én természetesen nem neveztem, soha, sehova, és ezután se fogok, nekem nem fontos, hogy megjelenjen a nevem bárhol is.
    Nincs olyan díj, ami felülmúlná az olvasók kommentjeit. Ez számít, semmi más.
    Egyébként is, badarság bármiféle blogversenyt hirdetni, hiszen szavazni az olvasók fognak, akik nem ismernek valakit, azt a verseny kapcsán se fogják megnézni.
    Ez pontosan olyan, amikor az RTL klubon szavazások vannak. Semmit nem mutat, csak azt, akkor éppen kik nézik az adott csatornát.
    Az igazi győztesek azok, akik nem neveztek, azok páholyból nézhették a "versenyt".

    VálaszTörlés
  4. Mi van az oldaladdal? Az oldalsávban és a főoldal jobb oldalán is össze-vissza vannak a képek és hiányoznak. A Magamról írtaknál a fotód helyett a fekete alapban felkiálltó jel- de ezt lehet, jogy Te változtattad meg. A visító malacos órád sem látható csak hallható az ütemes hangja.

    VálaszTörlés
  5. Ez van.....de én is örülök, hogy neveztem :)

    VálaszTörlés
  6. A blogom augusztusi része működik, minden kép látható, s minden a helyén van. Korábbi bejegyzéseket nem néztem meg, egyrészt nem akarom magam idegesíteni, másrészt nincs kedvem ilyen melegben a javítással foglalkozni. Seafalcon-nál írt commentemnél is megjelent az avatarom.
    Bianka: nálam a blogod a topon van. Ne törődjünk a Goldenblog-gal.

    VálaszTörlés
  7. No tessék, most meg a saját blogomon ismét fekete mező jelenik meg. Fuck you blogger.com!

    VálaszTörlés