HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. augusztus 24., szerda

Baconba tekert sült virsli tojásos, zöldborsós rizzsel, zöldségekkel

Baconba tekert sült virsli tojásos, zöldborsós rizzsel, zöldségekkel

Hozzávalók :

  • 2 db Wiener virsli
  • 2 szelet bacon
  • 1/2 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1/2 db csípős hegyes piros paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • olíva olaj
  • rizs
  • 1/2 db kemény tojás
  • zöldborsó
  • őrölt fekete bors
  • fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
Elkészítés:

Ebben a kánikulában nem volt kedvem egy macerás, komplikált étellel órákat a konyhában töltenem, ezért egy egyszerű, mégis finom ételt választottam.

A virslit bevagdosom, s betekerem a baconbe. A rizst és a tojást felteszem főni.
A többi grillért kiáltana, most ki lehetne próbálni az új grillcsodát, de egy személyre nincs értelme begyújtani a grillsütőt, a feleségem pedig a Balatonon nyaral, amúgy sem biztos már csak dafkéből sem, hogy enne a főztömből.

Úgyhogy grillezés elmarad, serpenyőben, olajon sütöm meg a virslit és a hozzávalókat.
A rizst, a borsót és a darabolt tojást összekeverem, sózom, borsozom, fűszerezem a fokhagymás petrezselymes fűszerkeverékkel, a tányér közepére formázom, s mellé pakolom a többit. Petrezselyemlevéllel díszítem.



2 megjegyzés: