HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2018. március 21., szerda

A tavasz első napja, nyári időszámítás

A tavasz első napja, nyári időszámítás


Ma van a tavasz első napja (mármint a csillagászati). A meteorológiai már március elsején beköszöntött. Legalább is papíron. A tények ennek sajnos ellentmondanak. A kertünket hó borítja, s éjszakára -10 C fokot jeleznek az időjósok. A feleségem betegre aggódja magát, hogy mi lesz a virágaival a kertben.

Az már külön komikus, hogy szombatról vasárnapra virradó éjjel (hajnalban) áttérünk a nyári időszámításra. Hogy mikor hagyjuk már végre abba ezt a teljesen értelmetlen óraátállítást! Ma már nem igazolt, hogy ezzel jelentős energiát lehet megtakarítani. A mai háztartási gépek már sokkal energiatakarékosabbak, mint a régiek, s egyre többen cserélik le a világító testeket korszerűbbekre.

Sokkal inkább fontos az a tény, hogy az óraátállítás  káros az egészségre, bonyodalmat okoz az élet számos területén. Több kárt okoz, mint ami a haszna. Az EU is foglalkozott ezzel az üggyel, de végül is elnapolták a kérdésben a döntést. Az oroszoknak több eszük volt, ők már megszüntették az óraátállítást.

Én,  mivel nyugdíjas vagyok, nem szenvedek az óraátállítás miatt, hiszen addig alszom, amíg akarok. Mégis, az aktív többség miatt ellenzem ezt az értelmetlen bohóckodást az órával.

A fotókat a dogozószobám ablakából készítettem. Nem volt kedvem kimenni a hóba.

A harmadik fotón egy öreg dendrobium van az ablakban, az bontogatott néhány virágot, dacolva a téllel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése