HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. október 6., péntek

Sült, lecsós hekkfilé rizzsel

Sült, lecsós hekkfilé rizzsel


Ezúttal "magyaros" halétel készült hekkből, de most nem törzsből, hanem filéből. Mert, hekket nem csak strandbüfés tud sütni paprikás lisztben.

Hozzávalók:

  • 5 db argentin hekk filé (90 dkg)
  • őrölt fekete bors
  • 0,5 db citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db kicsi vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • őrölt csípős pirospaprika
  • napraforgóolaj
  • 1 bögre rizs
  • 1 szál petrezselyem

Elkészítés:

A halfiléket sózom borsozom, locsolok rá olajat, facsarok rá citromlevet, s egy dobozban beteszem a hűtőbe.

A rizst sós vízben megfőzöm, s elkészítem a szokásos módon a lecsót.

Délben a halat kiveszem a hűtőből, s egy serpenyőben két részletben megsütöm.

Tálaláskor formázok a tányérra rizst, teszek rá petrezselyemlevelet, mellérakok két darab hekk filét, s kanalazok rá lecsót.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése