HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. október 27., péntek

Grillezett mediterrán hekkfilé fusillival

Grillezett mediterrán hekkfilé fusillival


Most egy mediterrán halfilét készítettem. Talán kevésbé ismert, de a hekket nem csak Argentína partjai előtt halásszák,  a Földközi tengerben is él egy fajtája, így ez a hal ott is ismert.

Hozzávalók:

  • 3 db  hekk filé (kb. 45 dkg)
  • őrölt fekete bors
  • 0,5 db citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 2 db újhagyma zöldjével
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chili
  • 1 db paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • morzsolt oregano
  • 12 db chilivel töltött olívabogyó
  • 2 szál kakukkfű
  • 25 dkg fusilli
  • 2 db chili a tálaláshoz

Elkészítés:

A halfiléket sózom borsozom, locsolok rá olajat, facsarok rá citromlevet, s egy dobozban beteszem a hűtőbe.

A paprikát, hagymát szeletelem, fokhagymát aprítom, a paradicsomot darabolom.

A tésztát sós vízben al dente megfőzöm.

A ragut a zöldségekből elkészítem.  Fűszerezem.

A halat egy grillserpenyőben megsütöm.

A leszűrt tésztát a ragúhoz keverem.

Tálaláskor szedek a tányérra a ragus tésztából, tördelek rá haldarabokat, s teszek rá egy chilit.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése