HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. október 9., hétfő

Grillezett hekkfilé kaporszósszal, pirított krumplival

Grillezett hekkfilé kaporszósszal, pirított krumplival


A hekket készítettem, a mottó : "Mert, hekket nem csak strandbüfés tud sütni paprikás lisztben."

Hozzávalók:

  • 2 db argentin hekk filé (kb. 40 dkg)
  • őrölt fekete bors
  • 1 db citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db kicsi vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • őrölt csípős pirospaprika
  • napraforgóolaj
  • 0,5 dl tejföl
  • 2 ek tej
  • 2 tk liszt
  • 0,5 csokor kapor
  • őrölt fehér bors
  • 1 tk egész színes bors
  • szerecsendió
  • 1 szelet citrom
  • 6 db krumpli

Elkészítés:

A halfiléket sózom borsozom, locsolok rá olajat, facsarok rá citromlevet, s egy dobozban beteszem a hűtőbe.

A krumplit héjában megfőzöm, majd megpucolom, kockára vágom.

Elkészítem a kaporszószt. A kaprot aprítom. Egy fémbögrében összekeverem a tejfölt, a tejet, a lisztet, a kaprot. Sózom, borsozom, szórok rá szerecsendiót, facsarok bele citromot. Néhány percig főzöm, de nem forralom.

Délben a halat kiveszem a hűtőből, s egy grillserpenyőben megsütöm.

Ezalatt a krumplit is megpirítom egy kicsit.

Tálaláskor a tányérra rakom a hekk filéket, s kanalazok rá kaporszószt, teszek rá kapor ágat, egy szelet citromot, szórok rá színes borsot. Mellé halmozom a krumplit.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése