HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. szeptember 2., szombat

Tejfölös-túrós, brandybe áztatott mazsolás palacsinta

Tejfölös-túrós, brandybe áztatott mazsolás palacsinta


Egy egyszerű, majdnem klasszikus palacsinta.

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • cukor
  • étolaj
  • 20 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek mazsola
  • 3 tk brandy
  • porcukor
  • vaníliás cukor

Elkészítés:

A mazsolát beáztatom a brandybe.

A tésztát összekeverem, úgy hogy egy folyékony állagú tésztát kapjak. 1 órát pihentetem.

Egy palacsintasütőben az olajat felhevítem, s megsütöm a palacsintákat. Kb. 10 palacsinta lesz ebből az adagból.

A túrót, a tejföl bő felét, a cukrot (tetszés szerint) és a mazsolát - az esetlegesen megmaradt brandyvel együtt - összekeverem.

A palacsintát megtöltöm a túrós, tejfölös masszával. Összetekerem, szórok rá porcukrot és vaníliás cukrot, s kanalazok rá tejfölt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése