HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. szeptember 28., csütörtök

Kelkáposzta főzelék grillkolbásszal

Kelkáposzta főzelék grillkolbásszal


Már többféle feltéttel volt kelkáposzta főzelék, ezúttal grill kolbásszal készült.

Hozzávalók:

  • 1 fej kelkáposzta
  • 2 db burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • napraforgóolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • köménymag
  • 2 ek liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 db grillkolbász

Elkészítés:

A hagymát aprítom, a kelkáposztát felszeletelem, a krumplit megpucolom, kocára vágom. A kolbászt bevagdosom.

A zöldségeket egy fazékba rakom, felengedem vízzel, sóval, borssal fűszerezem, félóráig főzöm.

Közben elkészítem a rántást. A rántásra szórok köménymagot és pirospaprikát, s feleresztem vízzel. Beleöntöm a főzelékbe, összekeverem, felforralom.

Megsütöm a kolbászt.

Tálaláskor szedek egy tányérba főzeléket, s teszek rá 2 darab kolbászt, s szorok még rá borsot és köménymagot.

Kenyérrel és vörösborral fogyasztom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése