HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. szeptember 30., szombat

Hurka, kolbász fehérboros savanyított káposzta ágyon, vele sült krumplival, füstölt szalonnával, gombával

Hurka, kolbász fehérboros savanyított káposzta ágyon, vele sült krumplival, füstölt szalonnával, gombával


Mivel elég hűvösre fordult az idő, s amúgy is megkívántam, ma egy tipikus téli kajával leptem meg magam.

Hozzávalók:



  • 1 db májas hurka
  • 1 db véres hurka
  • 1 db sütnivaló kolbász
  • 3 kicsi szelet füstölt szalonna
  • 6 db burgonya
  • 1 db csiperkegomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg savanyított káposzta
  • 2 db babérlevél
  • sertés zsír
  • 2 tk cukor
  • őrölt fekete bors
  • köménymag
  • 1 db chili
  • 1 dl száraz fehérbor

  • Elkészítés:

    A krumplikat alaposan megmosom, előfőzöm.

    Egy serpenyőt kikenek disznózsírral, szétterítem a káposztát, ráteszem a babérleveleket, sózom, borsozom, megszórom köménnyel,cukorral, meglocsolom a borral. Ráteszem a hurkát és a kolbászt, villával megszurkálom,rárakom a bevagdosott szalonnákat, mellérakom a krumplit és a gombát, rá a chilit. (Eredetileg 3 db csiperkét készítettem oda, de nem fért már mind a serpenyőbe.) Letakarom alumínium fóliával és beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

    20 perc után leveszem a fóliát, meglocsolok mindent a zsírral. 25 perc elteltével a hurkát, kolbászt és a krumplikat megfordítom, az egészet újra meglocsolom a lével, s még 25 percig sütöm.

    Amikor minden megsült, tálalok. A hurkákat, kolbászt félbevágom, tányérra rakom, rá egy darab szalonnát. Melléhelyezek 2 db krumplit, egy kupac káposztát, a gombát és a chilit.

    Fehérbort ittam hozzá.






    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése