HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. szeptember 13., szerda

Pontyhalászlé tésztával, tejföllel

Pontyhalászlé tésztával, tejföllel


Mert halászlét nem csak Karácsonykor szoktam enni.

Hozzávalók:

  • 1 ek disznózsír
  • 1 db hagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős zöld paprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db burgonya
  • 50 dkg halcsont
  • 1 doboz (20 dkg) halászlé sűrítmény
  • őrölt csípős piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • 10 dkg gyufatészta
  • 2 db ponty szelet (patkó) - 35 dkg
  • 15 dkg belsőség (ikra, tej)
  • 7 dl víz
  • 1 dl tejföl
  • 2 db chili a tálaláshoz

Elkészítés:

A hagymát, paprikákat és paradicsomot felvágom, zsíron megdinsztelem, fűszerezem, hozzáadom a darabolt krumplit, a halcsontokat.

Amikor a csontokról lefőtt a hús, kiveszem a csontokat, és a kápia paprikát. Az alaplevet a benne lévőkkel botmixerrel összekeverem.

A lébe beleteszem a halászlé sűrítményt, felrottyantom. Ezután belerakom a tésztát, majd  a patkókat. (A tésztát lehet külön is főzni.) Végül a belsőségek is a halászlében landolnak, s visszakerül a kápia paprika is.

Tálaláskor szedek a levesből tésztával, kápia paprikával, 1 db patkót rakok bele, rá egy kanál tejfölt és egy chilit.

Kenyérrel fogyasztom, s ha már a halászlébe nem öntöttem vörösbort, akkor legalább azt iszom hozzá. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése