HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. április 25., kedd

Töltött karalábé és mángold tejfölös szószban

Töltött karalábé és mángold tejfölös szószban


Kedvelem a töltött ételeket. A zsenge, új karalábé és a mángold kiválóan alkalmasak a töltésre.

Hozzávalók:

  • 2 db nagy zsenge, zöld karalábé levelestül
  • 2 db nagy mángold levél
  • 25 dkg sertés darált hús
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 tasak előfőzött rizs
  • 1 db tojás
  • 1 ek napraforgó olaj
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • 10 szál petrezselyem
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • 5 dl víz
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek liszt

  • Elkészítés:

    A mángold szárát levágom. A karalábék leveleit és a sapkáját levágom, a belsejét kivájom, a szárakat, s a leveleket szeletelem. A petrezselymet aprítom.

    Serpenyőben kevés olíva olajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, együtt dinsztelem. Átteszem egy keverő tálba, beleütöm a tojást, hozzáadom a rizst, a petrezselymet, fűszerezem, összekeverem.

    A karalábét és a mángold leveleket megtöltöm a töltelékkel.

    A karalábékat és a mángold tőtikéket beleteszem egy lábasba, mellérakom a karalábé forgácsokat és a darabolt, aprított leveleket, öntök rá vizet, sózom, borsozom, morzsolok bele marhahúsleves kockát, s kb. 30 percig főzöm. Ekkor beleteszem a karalábé forgácsokat és a darabolt, aprított leveleket.

    Amikor a karalábé már csaknem puha, kiveszem a karalábét és a tőtikéket. A tejfölbe belekeverem a lisztet, behabarom vele a szószt. Visszateszem a töltött zöldségeket, felrottyantom, s még 5 percig főzöm.

    Tálaláskor a tányér közepére helyezek egy karalábét, s egy tőtikét, szedek mellé a léből és a sűrűjéből.







    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése