HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. április 14., péntek

Stefánia szelet medvehagymás rizzsel, petrezselymes krumplival, sült céklával és resztelt gombával

Stefánia szelet medvehagymás rizzsel, petrezselymes krumplival, sült céklával és resztelt gombával

 Ez az étel a Stefánia vagdalt felhasználásával készült. A húsvéti asztalon is el tudom képzelni.

Hozzávalók:

  • 1 db Stefánia vagdalt rúd
  • 1 csésze rizs
  • 2 db burgonya
  • 1 db cékla 
  • 2 db gomba
  • 0,5 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 levél medvehagyma
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 ek olaj
  • őrölt fekete bors
  • chili

Elkészítés:

A krumplit felkockázom, sós vízben megfőzöm. A rizst megfőzöm.

A céklát kockára vágom, olajjal meglocsolva, fűszerezve megsütöm.

A szeletelt gombát az aprított hagymákkal megdinsztelem. Fűszerezem.

A hűtőből kiveszem a korábban elkészített Stefánia vagdalt bacon köntösben húst.

Tálaláskor teszek a tányérra 2 szelet Stefánia szeletet, mellé egy kupac rizst, rá aprított medvehagymát, vágok rá chilit, s díszítem chilivel. A tányérra teszek még sült céklát, dinsztelt gombát és főtt krumplit. A krumplira rakok petrezselymet, a tányérra medvehagymát.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése