HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. április 27., csütörtök

Sörtészta bundában rántott karfiol rizzsel, gombával és újhagymával

Sörtészta bundában rántott karfiol rizzsel, gombával és újhagymával


Nem csak vegetáriánusoknak.

Hozzávalók:

  • 1 db kicsi karfiol
  • őrölt fekete bors
  • 1 db tojás
  • 4 ek liszt
  • 1 dl sör
  • olaj a sütéshez
  • 0,5 bögre rizs
  • 2 db csiperke gomba
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 1 dl tejföl
  • chiliszósz

  • Elkészítés:

    A karfiolt rózsákra szedem, sós vízben előfőzöm. A rizst szintén megfőzöm. Az újhagymát felvágom.

    Elkészítem a sörtésztát. A tojást összekeverem a liszttel, a sóval, s a sörrel.

    A karfiolrózsákat megmártom a sörtésztában, s bő olajban megsütöm.

    A tányérra formázok egy rizskupacot, ráteszem a sült gombát, szórok rá vágott újhagymát. A sült karfiolokat mellérakom, kanalazok a tányérra tejfölt, meglocsolom chiliszósszal, s díszítem újhagyma zölddel.



    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése