HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. április 24., hétfő

Karfiolleves tejföllel, chilivel és újhagymával

Karfiolleves tejföllel, chilivel és újhagymával


Karfiol és újhagyma a tavasz zöldségei.

Hozzávalók:



  • 1 kisebb fej karfiol
  • 3 db sárgarépa
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 2 db chili paprika
  • 2 db újhagyma zöldjével
  • 2 db chili paprika
  • bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • 8 dl víz 
  • 1 dl tejföl

  • A rántáshoz:
    • 2 tk vaj
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 ek liszt
    A nokedlihez:
    • liszt
    • tojás
    • víz


    Elkészítés:


    A karfiolt rózsákra szedem, megmosom, s vízben felteszem főni, beleteszem a hosszában felvágott répát, a chili paprikát, a petrezselyemleveleket, sóval, borssal ízesítem.

    Közben elkészítem a nokedli tésztáját, összekeverem a lisztet a tojással és a vízzel, adok hozzá sót, s jól kikeverem.

    Kevés vajon megpirítom az apróra vágott fokhagymát, adok hozzá lisztet, világos barna rántást készítek, megszórom csípős piros paprikával.

    Amikor a karfiol már majdnem puha, berántom, felforralom. Beleszaggatom a nokedlit. Mikor a nokedlik feljöttek a felszínre, belevágom az újhagymát.

    Tálaláskor a levest megszórom piros paprikával, borssal, kanalazok rá tejfölt,  s vágok rá újhagyma zöldjét és chili paprikát.


    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése