HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. június 5., vasárnap

Elmélkedések a Receptkirály kapcsán

Elmélkedések a Receptkirály kapcsán



Immár1 éve, hogy nem küldök receptet a Receptkirály-nak. (Ennek ellenére, még a mai napig tőlem van a legtöbb recept (702, a következőnek 501 receptje, míg a hét szakácsának választottnak csupán 148 receptje van).

Kapcsolatunk úgy indult, hogy a Receptkirály tulajdonosa-szerkesztője felkért, hogy küldjek nekik recepteket. Ez meg is történt, én szorgalmasan (mint ahogy a számokból is látszik) eleget is tettem a kérésnek. Ezért soha még csak köszönetet sem kaptam.

Egy idő után azonban úgy érzékeltem, hogy az oldal előnyben részesíti a süteményeket, ami nekem (dacára a cukrász nagypapának) nem az erősségem. Sőt! Sorozatban több tucat receptem elutasításra került, arra való hivatkozással, hogy öööö. már küldtem hasonló recepteket, illetve, hogy a fotók nem elég élesek. Nos. Soha sem állítottam, hogy szuper ételfotós vagyok, s a kamerám sem csúcsminőségű, de az elutasított recepteket más - a Receptkirály-nál nagyobb, komolyabb receptoldalak: NOSALTY, Mindmegette (melyek szintén kényesek a minőségre, leközölték), s a receptek közül több is bekerült a Hírkereső Gasztro Toplistá-jába.

Ami még érdekes! Az elmúlt egy évben a Receptkirály egyszer sem keresett meg, hogy mi a probléma, miért álltam le a recept küldésekkel.

Nos. A válasz egyszerű. Őket nem érdekli az etika,  a receptbeküldők érzelmi világa. Csupán a business érdekes és a show must go on! Az oldal megy, látogatottsága olyan, amilyen. Talán még némi reklámbevételt is hoz. A többi nem érdekes. Hogy rákérdezzenek, hogy az általuk felkért hobbychef miért nem jelentkezik már egy éve? Ugyan már!

Egyébként itt üzenem: már ne is jelentkezzenek, én már leírtam a Receptkirály-t. Már sajnálom azt a munkát és energiát, amit a receptfeltöltéssel töltöttem. Mindezt ráadásul egy olyan oldalnál, mely a futottak még kategóriában van. A NOSALTY és a Mindmegette versenyben mindenesetre sehol sincs (A Mindmegetté-nél az első, a NOSALTY-nál pedig az élen vagyok).

3 megjegyzés:

  1. Én már azon is csodálkoztam, hogy hogy van annyi energiád, hogy a recepteket ilyen sok helyre elküldd. Nekem nincs türelmem hozzá. Örülj, hogy bizonyos helyeken elismernek, és ne mérgelődj, ha másutt nem. Posztolj, akit érdekel elolvassa, akit nem, az kihagyja. Én már rég nem izgatom magam ilyesmin.

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok a Mindmegetté-nél és a NOSALTY-nál a sikeredhez!
    A többivel meg ne is törődj!!

    VálaszTörlés
  3. Igazatok van lányok, de még sem tudom túltenni magam ezen a pofátlanságon. Ha tényleg rosszak lettek volna azok a receptek, akkor minden további nélkül elfogadtam volna az elutasítást. De így, hogy sokkal komolyabb oldalaknak megfelelt, ráadásul, hogy még a recept toplistára is felkerült, bosszant. No, de hamut rá. Lezártam az ügyet.

    VálaszTörlés