HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. június 15., szerda

Epres sajttorta mogyoróval, rummal, csokoládé reszelékkel, sütés nélkül

Epres sajttorta mogyoróval, rummal, csokoládé reszelékkel, sütés nélkül

A tortát a születésnapomra készítettem. 13-án lettem 73 éves, 13-án volt 3 hónapja, hogy vasakkal ismét összetákolták a törött jobb lábamat, s azt is ünnepelem, hogy néhány lépést már tudok tenni mankó nélkül. Azt hiszem ez a legszebb születésnapi ajándék.

Hozzávalók:
  • 20 dkg háztartási keksz 
  • 15 dkg vaj
  • 1 ek mogyoró
  • 3 cl rum
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 0,5 pohár epres joghurt
  • 3 dkg csokoládé
  • 16 szem eper

Elkészítés:

A kekszet  és a mogyorót aprítom, hozzáöntöm a rumot, majd az olvasztott vajjal összekeverem, s egy 18 cm-es tortaformába tömörítem, beteszem a hűtőbe.

Másnap a mascarpone felét elkeverem  az epres joghurttal, beleteszek 11 szem félbevágott epret, s a tortaformába kanalazom. Rárakom a mascarpone másik felét, elsimítom. Visszateszem a hűtőbe.

A rákövetkező nap kiveszem a tortát a hűtőből, egy tányérra helyezem, lekapcsolom a tortaformát, szórok rá vaníliás cukrot és csokoládé reszeléket, a tortára helyezek 4 szem epret, plusz középre egyet.



4 megjegyzés: