HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. június 4., szombat

Baconös-kolbászos tavaszi lecsó petrezselymes újkrumplival

Baconös-kolbászos tavaszi lecsó petrezselymes újkrumplival

Hogy miért írtam címnek a tavaszi lecsót? Nos, csupa primőr zöldségeket használtam: újhagymát zöldjével, hegyes zöld paprikát, koktél paradicsomot, s újkrumplit petrezselyemmel. Persze nem hiányozhatott a bacon és sok-sok kolbász sem.

Hozzávalók:

  • 6 szál újhagyma zöldjével
  • 12 db koktélparadicsom;
  • 3 db csípős hegyes paprika 
  • 4 szelet bacon,
  • 3 szál csípős füstölt paraszt kolbász (kb 45 dkg)
  • 1  ág rozmaring
  • 6 szál kakukkfű
  • 9 db újkrumpli
  • 3 szál petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 1 ek olaj

  • Elkészítés: 

    A krumplikat egy kicsit megkapirgálom, megmosom, s felteszem főni.

    A hagymát, a paprikát és a kolbászt felkarikázom, a bacont felszeletelem.

    Egy nagy serpenyőben kevés olajon megsütöm a bacont és a kolbászt, hozzáadom a hagymát (csak a fehér részt), majd a paprikát és a zöldfűszereket, fűszerezem. Végül ráteszem a paradicsomokat, és az újhagyma zöldjét.

    Tálaláskor szedek a lecsóból, mellérakok krumplikat, s díszítem petrezselyemzölddel.







    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése