HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. július 2., csütörtök

Túrós csusza dióval

Túrós csusza dióval

Egy majdnem hagyományos csusza, egy apró csavarral. A végén a sült szalonna mellett még dió is került rá.

Hozzávalók:


  • 25 dkg csusza tészta
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • olaj
  • 5 dkg tehéntúró
  • 1 dl tejföl
  • őrölt fekete bors
  • 2 ek dió


  • Elkészítés:

    A tésztát sós vízben megfőzöm.

    Közben egy serpenyőben a felvágott szalonnát megsütöm, a  felét félreteszem. A diót késsel darabolom.

    A serpenyőbe rászedem a tésztát, összekeverem.

    Tálalok. Szedek a tányérra tésztát, teszek rá a túrót, kanalazok rá tejfölt és  szórok rá sült szalonnát, s diót. Sózom, borsozom. 


    P.S. A Hírkereső 2015.08.17. Gasztro Napi Toplistájában:
    7. Túrós csusza dióval(Mindmegette)

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése