HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. július 7., kedd

Cukkini krémleves hidegen, tejföllel

Cukkini krémleves hidegen, tejföllel


Ebben a kánikulában jól esik egy hideg krémleves. Nem cifráztam nagyon

Hozzávalók:

  • 1 db közepes cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 szál petrezselyem
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 dl tej
  • 1 db zöldség-leveskocka
  • őrölt fekete bors
  • curry
  • 5 dl víz
  • 4 kanál tejföl
Elkészítés:

A hagymákat, a cukkinit és a petrezselymet darabolom

Egy lábasban kevés olajon a  a hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a cukkinit. Együtt dinsztelem tovább.

Majd ráöntöm a vizet, sózom, borsozom, belemorzsolom a leveskockát.

Amikor megfőtt a cukkini, hozzáadom a petrezselymet,  s botmixerrel pürésítem. Felrottyantom. Hagyom a leves kihűlni,  majd kitálalom, s beteszem a hűtőbe.


Fogyasztáskor teszek bele két kanál tejfölt, szórok rá borsot és curryt,  majd a függőlegesen tartott kanállal megkeverem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése