HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. július 15., szerda

Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Lecsó - a megunhatatlan. Én a nagyon csípőset szeretem, de mindenki tetszés szerint ízesítse.

Hozzávalók:
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhaghyma
  • 75 dkg lecsópaprika
  • 2 db csípős hegyes paprika
  • 3 db chili
  • 50 dkg paradicsom
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 ek zsír, vagy napraforgó olaj
  • 15 dkg füstölt csípős kolbász
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • chili szósz
  • 125 gr előfőzött rizs
  • 1 dl vörösbor
Elkészítés:

A paprikát szeletelem, a paradicsomot negyedelem, a hagymákat aprítom, a szalonnát kockára vágom.

Egy nagy serpenyőben kevés olajon a szalonnákat megpirítom, majd ráteszem a hagymákat. Együtt dinsztelem. Rövid idő után  hozzáadom a paprikát, végül a paradicsomot. Fűszerezem.

Közben a kolbászról lehúzom a héját, darabolom. Megfőzöm a rizst.

Amikor már fogkemény a paprika, hozzáadom a kolbászt, majd belekeverem a rizst.





P.S. A Hírkereső 2015.08.24. Gasztro Napi Top-jában:
10. Vörösboros lecsó rizzsel, szalonnával és kolbásszal (Mindmegette)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése