HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. július 3., péntek

Pizza sonkával, spenóttal, paradicsommal, mozzarellával

Pizza sonkával, spenóttal, paradicsommal, mozzarellával


Kedvenc olasz ételem a pizza. A pizzalapot gazdagon megpakoltam, többek közt paradicsom-, és chiliszósszal, sonkával, spenóttal, paradicsommal, mozzarellával és olívabogyókkal. Isteni volt! Hozzá még chili és fokhagyma! Mennyei!!!!

Hozzávalók:

  • 24 cm-es pizzalap
  • 10 dkg sonka
  • 1 marék spenót
  • 1 db paradicsom
  • 5 dkg mozzarella
  • 1 db paradicsom
  • 2 ek fekete olívabogyó
  • 2 ek chilivel töltött zöld olívabogyó
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • 1 ek paradicsomszósz
  • 1 tk chiliszósz
  • olívaolaj
  • 4 db olajba eltett fokhagyma
  • 4 db olajba eltett chilipaprika


  • Elkészítés:

    A pizzalapot bekenem a paradicsom és chiliszósszal, rárakom a sonkát, a felszeletelt mozzarellát, a nyolcbavágott paradicsomot,  az olívabogyókat, s végül a fokhagymákat és chiliket. Fűszerezem, locsolok rá olívaolajat.

    Beteszem a mikróba, s 10 percig grillezem. Majd rárendezem a spenótot, újra fűszerezem, s locsolok rá olajat, s 5 percre visszateszem a mikróba.





    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése