HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. március 7., szombat

Fehérboros gombás káposztaleves sült pörccel, füstölt kolbásszal, tejfölösen

Fehérboros gombás káposztaleves sült pörccel, füstölt kolbásszal, tejfölösen


Ezt a levest télbúcsúztatónak szántam. Remélem nem tréfál meg minket a természetfelelős, s nem lesz megint március idusán hóvihar, és  téltábornok most már végleg elkotródik.

Hozzávalók:

  • 15 dkg sült pörc
  • 3 szál újhagyma (zöldje nélkül)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk zsír
  • 0,5 sárgarépa
  • 1 db krumpli
  • 30 dkg savanyított káposzta
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 3 db babérlevél
  • 3 db chili
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • őrölt kömény
  • 10 dkg füstölt csípős kolbász
  • 2 púpozott ek liszt
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl tejföl
  • chili (díszítésnek)

Elkészítés:

A pörcöt kisebb darabokra vágom, vízben felteszem főni, teszek bele babérlevelet,vágok bele chilit, fűszerezem.

A hagymákat aprítom, a répát szeletelem, a krumplit apró kockára, a gombákat félbe vágom, felszeletelem a kolbászt

Egy serpenyőben zsíron megpirítom a hagymákat, hozzáadom a répát és a krumplit,  félreteszem

Egy óra elteltével a leveshez adom a zöldségeket és a káposztát, tovább főzöm a levest.

30 perc után beleteszem a kolbászt.

Amikor már minden csaknem puha, beleöntöm a bort, beleszórom a lisztet, végül - kiegyenlítéssel - belekeverem a tejfölt.

Tálaláskor merek a tányérba levest, s kanalazok rá tejfölt, díszítem chilivel.






P.S.1.  A Kapu 2015.03.09. Toplistáján:

2 megjegyzés:

  1. Ó, hát ez igazi hobbyches! :) Ennyi finomságot csak Te vagy képes egy levesbe tömöríteni, szívesen megkóstolnám egyszer ezt a levest! :) Mennyei lehet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Alíz! Tényleg finom volt. Küldök egy jelképes kóstolót. :)

      Törlés