HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. március 21., szombat

Medvehagymás pesto

Medvehagymás pesto


A medvehagyma most a sláger. Gyorsan készítettem egy zöld pestot sok medvehagymával.

Hozzávalók:

  • 2 csomag medvehagyma
  • 1 köteg újhagyma zöldje
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 köteg retek zöldje
  • 10 dkg spenót
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 12 db bazsalikomlevél
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 1 tk fenyőmag
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • 3 ek olívaolaj
  • 5 dkg parmezan
Elkészítés:

A fenyőmagot megpirítom. Közben felaprítom a többi hozzávalót, a sajtot lereszelem. Mindent egy keverőtálba teszek, fűszerezem, s egy kézi botmixerrel összekeverem. 

A pestot befőttesüvegekbe kanalazom.

A kisebbik üveg tartalmát egy olasz tésztaételhez használom. A receptje rövidesen jön.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése