HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. július 8., hétfő

Görög saláta dinnyével, fetával, olívabogyóval

Görög saláta dinnyével, fetával, olívabogyóval

Erre a salátára háromszorosan is illik a görög jelző. Egyrészt görögdinnyéből készült, ráadásul görög importból származó dinnyéből (a magyar még nem jelent meg a piacon), ráadásul ez egy tipikus görög, vagy általánosabban mediterrán saláta.

 
Hozzávalók :
  • 1 nagy szelet görögdinnye              
  • 4 kockányi fetasajt
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 6-8 db magnélküli fekete olívabogyó
  • 6-8 db chilipaprikával töltött zöld olívabogyó
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • borecet
  • mentavirág
Elkészítés:

A jól lehűtött dinnyét kimagozom,  felkockázom, beleteszem egy üvegtálba, teszek rá olívabogyókat, karikára vágott lilahagymát, morzsolok rá fetasajtot, locsolok rá borecetet,  szórok rá fekete borsot, oreganot, díszítem mentavirággal. Pirítóssal és vörösborral fogyasztom.



P.S. Amikor ezt a salátát készítettem, a feleségem csufondárosan kinevetett, már megint milyen szart csinálok.
Nos, a mai Gasztro Top-ban  a Hírkereső szerepeltette:
Úgy látszik, nem mindenki osztja drága feleségem véleményét.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése