HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. június 2., vasárnap

Tortilla de patatas/ spanyol omlett

Tortilla de patatas/ spanyol omlett

Hozzávalók :
  • 4db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db csípős zöld paprika
  • 1/2 db csípős piros paprika
  • 2 db chili paprika
  • petrezselyem
  • 3 db tojás
  • tej
  • sal marina /tengeri só
  • őrölt fekete bors
  •  koktélparadicsom
  • petrezselyem levél
  • extraszűz olívaolaj
Elkészítés:

A krumplikat megpucolom, a hagymát és a paprikákat karikára vágom, a fokhagymát és a petrezselymet aprítom.

Egy serpenyőben olajat hevítek, beleteszem a hozzávalókat, s lefedve párolom, időnként megmozgatom a serpenyőt.(A keverést mellőztem, nem akartam összetörni a zöldségeket.) Közben a tojásokat felverem, öntök hozzá tejet, fűszerezem, összekeverem.

Amikor a zöldségek már megpuhultak, ráöntöm a tojást, időnként megkeverem, rázogatom, a széleit spatulával egyengetem.. Amikor már megszilárdult, kicsúsztatom egy tányérra. Díszítem koktél paradicsommal és petrezselyemzölddel. Házi fehérkenyeret ettem , s vörösbort ittam hozzá.






Az autentikus spanyol omlettnél mindkét oldalát megsütik Ahhoz vagy több tojás, vagy kisebb serpenyő kellett volna. Ráadásul annyira dekoratív volt így az étel, sajnáltam mindezt elrejteni. Végtére, az ember a szemével is eszik.

P.S. A recept felkerült a Hírkereső Gasztro Toplistá-jára (2013.06.03.) :
1.- Gombás-tejszínes burgonyaleves (Mindmegette)

2 megjegyzés: