HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. június 30., vasárnap

Pulykamáj pástétommal töltött baconbatekert paradicsom baconba bújtatott újkrumplival együttsütve

Pulykamáj pástétommal töltött baconbatekert paradicsom baconba bújtatott újkrumplival együttsütve

Hozzávalók 
  • 5 db paradicsom
  • 5 db újkrumpli
  • 1 doboz (10 dkg) pulykamáj pástétom
  • 6 szelet bacon
  • extraszűz olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • trapista sajt
  • petrezselyem
Elkészítés:

A krumplit megkapirgálom, felteszem főni. A paradicsomok sapkáját levágom, belsejét kikaparom. Megtöltöm őket a májpástétommal, betekerem baconszalonnába, beteszem egy serpenyőbe. A krumplikat szintén szalonnába tekerem, s a paradicsomok mellé teszem. Fűszerezem, locsolok rá olíva olajat. Beteszem a sütőbe, 180 C fok, légkeverés. A sajtot lereszelem., 40 perc elteltével a paradicsomokra és a krumplira  teszem a sajtot, átkapcsolok grillfokozatra 200 C fokra,  s készre sütöm  15 perc elteltével tálalok..

A tányérra teszek 3-3 paradicsomot és krumplit. Díszítem petrezselyemlevéllel.




P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.07.02.) Gasztro Toplistá-jba:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése