HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. december 22., csütörtök

Vörösboros kacsanyak pörkölt, hagymás szaftos krumplival

Vörösboros kacsanyak pörkölt, hagymás szaftos krumplival


Volt a hűtőben 4 db kacsanyak, ebből készült ez az étel. Lehet, hogy egy darabig, a megugrott árak miatt, nem kerül kacsa az asztalra.

 Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb kacsanyak   
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 db paradicsom
  • 1 db hegyes zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 dl vörösbor
  • kacsazsír
  • 2 db chili díszítéshez
  • 5 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A hagymákat aprítom, a paprikákat, paradicsomot darabolom.

A megfűszerezett kacsanyakakat egy serpenyőben megsütöm, félreteszem.

A zsírba beleteszem az aprított hagymákat, megdinsztelem. Hozzáadom a paprikát és paradicsomot, a chilipaprikát, fűszerezem. Visszateszem a kacsanyakakat, feleresztem vízzel, főzöm. Amikor már majdnem puha, adok hozzá paradicsompürét, öntök hozzá vörösbort. Tovább sütöm, hogy a hús teljesen megpiruljon és a szaft besűrűsödjön.

Közben elkészítem a krumplit. A hagymákat aprítom, a felkockázott krumplit sós vízben megfőzöm. A krumplit egy kicsit megnyomogatom, hozzákeverem a hagymákat, a szaft egy részét, fűszerezem.

Tálalok. A tányérra rakok két kacsanyakat, rá szaftot, mellé krumplit. Díszítem egy chilipaprikával.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése