HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. december 4., vasárnap

Egyszerű kacsafarhát húsleves

Egyszerű kacsafarhát húsleves


Ezúttal csak farhátból készült a leves, jó zöldségesen, galuska, vagy tészta nélkül.

Hozzávalók :

  • 2 db kacsafarhát
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyem-
    gyökér
  • 1 fej karalábé
  • 1 fej kicsi zeller
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 3 db chili
  • 1 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db krumpli
  • zellerlevél
  • petrezselyemlevél
  • egész fekete bors 
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • 6 dl víz
  • 2 db chili a tálaláshoz

Elkészítés:

A farhátakat megmosom, egy fazékba teszem, felöntöm vízzel, fűszerezem. Amíg a farhát fő, felvágom a zöldségeket, majd a leveshez adom.

 Amikor a farhát megfőtt, leszedem a húst.

Tálaláskor merek a levesből, rakok bele húst, s teszek rá egy chilit.




2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Én is szeretem. Ráadásul amellett, hogy finom, fillérekből kihozható.

      Törlés