HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. december 13., kedd

Gyömbéres sárgarépás sütőtökkrémleves chiliszósszal, olívaolajos, sajtos pirított bagettel

Gyömbéres sárgarépás sütőtökkrémleves chiliszósszal, olívaolajos, sajtos pirított bagettel

Ma újabb sütőtökkrémleves készült.

Hozzávalók:

  • 1 db kisebb kanadai tök
  • 1 db 2 cm-es gyömbér
  • 1 db sárgarépa
  • 2 tk cukor
  • 2 tk méz
  • olívaolaj
  • 1 db csípős tyúkhúsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • 2 szelet bagett
  • 3 dkg füstölt sajt
  • édes-csípős chiliszósz

Elkészítés:

A tököt hosszában félbevágom, magjait eltávolítom, meghámozom, feldarabolom. Egy serpenyőbe rakom, szórok rá 2 tk cukrot, locsolok rá olívaolajat és csurgatok rá 2 tk mézet. Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

A gyömbért és a répát megpucolom, aprítom.

20 perc után a serpenyőt kiveszem, a sült sütőtököket egy fazékba teszem, hozzáadom a a gyömbért, a répát, felöntöm vízzel. Fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát, s megfőzöm.

Botmixerrel összekeverem. A sajtot lereszelem, a kenyeret megpirítom.

Tálalok. A tányérba merek a levesből, ráhelyezem a bagettet, locsolok rá olívaolajat, megszórom sajttal. A krémlevesre locsolok olívaolajat és chiliszószt. Aki akarja a tányért még beteheti a mikróba, hogy a sajt egy kicsit megolvadjon.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése