HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. december 31., szombat

Fácánleves zöldségesen, cérnametélttel, tokaji szamorodnival

Fácánleves zöldségesen, cérnametélttel, tokaji szamorodnival


Ünnepre egy ünnepi leves.

Hozzávalók:

 

  • 1 db kisebb konyhakész fácán
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyem-
    gyökér
  • 1 db zellergumó zöldjével
  • 1 db karalábé
  • 2 fej gomba
  • 2 db burgonya
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chili
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál kakukkfű
  • 1 szelet gyömbér
  • 1 db babérlevél
  • 1 db szárnyas húsleveskocka
  • 10 szem egész bors
  • 1 szem szegfűszeg
  • 5 szem borókabogyó
  • 1 késhegynyi sáfrány
  • majoranna
  • 1 dl tokaji száraz szsamorodni
  • petrezselyemlevél
  • 1 l víz
  • 0,5 csésze cérnametélt
  • 4 db chili

Elkészítés:

A fácánt feldarabolom, majd fazékba teszem, felöntöm vízzel, elkezdem főzni. Mikor felforrt, lehabozom, s lassú gyöngyöző főzéssel tovább főzöm. A zöldségeket megpucolom, s  darabolom. Fél óra elteltével a leveshez adom, fűszerezem.

Mérsékelt tűzön legalább 2 órán keresztül gyöngyözve főzöm. Amikor a hús már puha, hozzáöntöm a bort, felforralom.

A tésztát külön megfőzőm.

A húst leszedem a csontokról.

Tálaláskor teszek a tányérba húst, tésztát, s szedek rá levest, valamint zöldséget. Díszítem chilivel és petrezselyemlevelekkel.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése