HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. augusztus 25., csütörtök

Megtisztelő helyezés a NOSALTY-nál: 9. hely - elégtétel

Megtisztelő helyezés a NOSALTY-nál:  9. hely -  elégtétel


A NOSALTY-nál jelenleg 8076 "szakács" (receptbeküldő) van.  A tegnapi napon a 9. helyezést sikerült elérnem. Ennek azért is örülök, mert ezt egy számítógépes program számítja ki különböző adatok - többek között a látogatók ítélete, megjegyzése,  a receptek látogatottsága  - alapján, így ez teljesen objektív.

Elégtétel nekem ez nem csak azért, mert a feleségem gyakran gúnyolódik, amikor látja, hogy főzök, vagy receptet írok, de azért is, mert bő egy éve egy blogtárs látványosan törölte magát az ismerősök közül a blogomon,  a Mindmegetténél, letiltott a receptjeiről a facebookon, s eléggé alpári stílusban írt az ételeimről ("annyi gusztustalan kotyvalékot amit nála találni, az már merénylet a felhasznált hozzávalók ellen.”, s " gyökérnek", "butának", "jelentéktelen fazon"-nak nevezett). No, de a stílus minősíti az embert. kgizike, aki polgári nevén Éva. Nomen est omen.

Nos, ő azóta is fényévnyi távolságban kullog mögöttem a NOSALTY-nál, (az elmúlt egy hónap statisztikai adatai magukért beszélnek, népszerűség: én 30., Gizi 102., nézettség: én 39., Gizi 211.) Mellesleg a Mindmegette is jóval több receptet közölt tőlem, mint tőle, s sokkal többször szerepelnek az ételeim a válogatásokban és a facebookon is. Ezek szerint az ételeim a szerkesztők, s a látogatók szerint mégsem "gusztustalan kotyvalékok".

TOP szakácsok

Legnépszerűbb szakácsok tegnap


7 megjegyzés:

  1. Endre, hatalmas gratuláció! Csak így tovább, és a lábad gyógyuljon meg! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen a gratulációt és a jókívánságot. Sajnos a lábam - annak ellenére, hogy szorgalmasan járok gyógytornára - nem akar javulni, sőt rosszabb, mint egy hónapja.

      Törlés
  2. Gratulálok kedves Hobbychef! Csak így tovább :). Amíg Neked örömet szerez a főzés és a blogolás, addig ne törődj senkivel, csak élvezd a kedved szerint készült ételeket. Mi meg örömmel olvassuk a leírásokat. Üdv. Mari

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a gratulációt kedves Mari! Én élvezem a főzést, ill. élvezném, ha a drága nejem nem cikizne. Remélem, nem csak udvariasságból írtad, hogy örömmel olvassátok a receptjeimet.

      Törlés
    2. Persze hogy nemcsak udvariasságból. Igaz nem mindig hagyok megjegyzést, de figyelemmel kísérem a munkád. Néha még a gyerekeknek is megmutatom. Gasztro barátságunk még 6 évvel ezelőtt. a Kulinári Világnál kezdődött, Te voltál az első kommentelőm még ott, a Te munkád ösztönzött, hogy megcsináljam a mostani blogom, lehet, hogy nem is emlékszel rá, de Neked és Mritának mutattam meg legelőször, amikor összeállt. Úgyhogy hidd el, nem udvariaskodásból írtam, amit írtam, hanem úgy van. Amikor hosszabb ideig nem jelentkezel - mint pl. amikor kórházban voltál - aggódom, és remélem, hogy nincs komoly bajod, csak besokalltál a blogolástól, ahogy néha én is. Úgyhogy főzzél és írjál rendszeresen, én mindig örömmel olvasom :)!

      Törlés
    3. Kedves Mari! Hát hogyne emlékeznék. A Kulináris Világnál kezdődött az ismeretségünk, s remélem mondhatom, a barátságunk. Első blogjainkat is ott írtuk. Én aztán elkezdtem a saját blogomat a blogspot.com-nál, de egy darabig még vittem tovább a Kulináris Világnál lévőt is. Aztán valami hiba folytán nem tudtam belépni, s a KV sem tudott segíteni, ezért kértem, hogy szüntessék meg. Mrita egy ideig tartotta a kapcsolatot velem kölcsönösségi alapon, de aztán - nem tudom miért - ő szép lassan elmaradt. Néhányszor próbálkoztam feleleveníteni a kapcsolatot, nem sok sikerrel.

      Ami engem illet, volt amikor alábbhagyott a lelkesedésem, főleg, amikor nemtelen támadások értek, de aztán megráztam magam, felálltam és folytattam. Végül is a főzés nálam nem csak szükségszerűség, hanem szórakozás is. Még akkor is, amikor a rosszindulatú, gonoszkodó megjegyzések mellett még a feleségem is igyekszik elvenni a kedvem. Ez utóbbit értem a legkevésbé. Neki örülnie kellene, hogy szeretek főzni, s ellátom magam. Ráadásul, volt idő, amikor kedvelte a főztömet. Bizonyos ételek elkészítése az én reszortom volt. Nem beszélve arról az időről, amikor több mint egy hónapig én ápoltam és főztem rá is a gerinccsigolya törése után.

      A márciusi balesetem után a kórházi kezelés, majd az azt követő rehab, s itthoni lábadozás miatt hosszabb hallgatásra kényszerültem.

      Sajnos még ma is mankóval közlekedem, s gyógytornára járok, de el tudom látni magam. Amint a bejegyzéseimből is látható, a konyhában is serénykedek. Időnként - ha valami jó szellem megszállja - a feleségem is meginvitál egy fogásra, bár egyre ritkábban.

      Nagyra értékelem, hogy figyelemmel kíséred tevékenységem, aggódsz értem, s bátorítasz. Különösen annak tudatában, hogy milyen csapást kellett elviselned. Annak idején én igyekeztem lelket önteni beléd, s most Te teszed ugyanazt. Nagyon köszönöm.

      Törlés