HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. augusztus 22., hétfő

Fehérboros currys-tejszínes cukkini krémleves tejföllel, chilivel, pirított kenyérrel

Fehérboros currys-tejszínes cukkini krémleves tejföllel, chilivel, pirított kenyérrel


Szeretem a krémleveseket, ezen belül a cukkini krémleves nagy kedvenc, imádom cifrázni, mindig újabb verziókat találok ki.

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 szál petrezselyem
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 db zöldség-leveskocka
  • őrölt fehér bors
  • curry
  • 3 dl víz
  • 1 dl fehérbor
  • 4 kanál tejföl
  • 2 db chili 
  • mk salátaolaj
  • 2 szelet kenyér

Elkészítés:

A hagymákat, a cukkinit és a petrezselymet darabolom

Egy lábasban kevés olajon a  a hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a cukkinit. Együtt dinsztelem tovább.

Majd ráöntöm a vizet, fűszerezem sóval, fehér borssal, chlivel, belemorzsolom a leveskockát.

Amikor megfőtt a cukkini, hozzáadom a petrezselymet,  beleöntöm a bort, s botmixerrel pürésítem.

A kenyeret megpirítom.

Tálalok. A tányérba merek a levesből, a közepére kanalazok tejfölt, teszek rá chilit, körberakom a feldarabolt pirítóssal, szórok rá curryt, s locsolok rá salátaolajat.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése