HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. augusztus 24., szerda

Cukkini krémleves pirospaprikás-penészes sajttal, olívaolajos pirított kenyérrel

Cukkini krémleves pirospaprikás-penészes sajttal,  olívaolajos pirított kenyérrel


Egy újabb  krémlevest készítettem.

Hozzávalók:

  • 1 db cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 szál petrezselyem
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 db zöldség-leveskocka
  • őrölt fehér bors
  • 3 dl víz
  • 5 dkg paprikás-penészes sajt
  • 1 szelet kenyér

Elkészítés:

A hagymákat, a cukkinit és a petrezselymet darabolom

Egy lábasban kevés olajon a hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a cukkinit. Együtt dinsztelem tovább.

Majd ráöntöm a vizet, fűszerezem sóval, fehér borssal, belemorzsolom a leveskockát.

Amikor megfőtt a cukkini, hozzáadom a petrezselymet, s botmixerrel pürésítem.

A kenyeret megpirítom.

Tálalok. A tányérba merek a levesből, tördelek rá sajtot, belerakom a feldarabolt pirítósokat, s locsolok rá olívaolajat.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése