HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. augusztus 6., szombat

Menemen, avagy a török lecsó

Menemen, avagy a török lecsó


Az igazi török zöld paprika nálunk sajnos ismeretlen, ezért csípős hegyes paprikát is adtam a lecsópaprikához. Gondolom ízre nincs nagy különbség.

Hozzávalók:

  • 34 db piros lecsópaprika (kb. 75 dkg)
  • 2 db zöld csípős hegyes paprika
  • 3 db chili paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 db újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 db paradicsom (kb. 30 dkg)
  • 5 ek olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika 
  • morzsolt bazsalikom
  • morzsolt oregánó
  • morzsolt kakukkfű
  • petrezselyem
  • 4 db tojás
  • 1 szelet fehér sajt (kb. 5 dkg)

Elkészítés

A paprikákat felszeletelem. A hagymát felszeletelem, a fokhagymát felaprítom,  megdinsztelem. Sózom, borsozom. Hozzáadom a paprikát.

A paradicsomot felvágom, beteszem a serpenyőbe, megszórom morzsolt bazsalikommal, kakukkfűvel és oregánóval.  fedő alatt tovább párolom.

Amikor már megfőtt az étel, négy lyukat alakítok ki, ebbe ütöm a tojásokat, és rárakom a darabolt sajtot. Csak addig hagyom a tűzhelyen a serpenyőt, míg a tojások lágyra - mint a tükörtojások - sülnek, s a sajtok egy kicsit megolvadnak. Megszórom az újhagyma zöldjével és petrezselyemmel.

Azonnal tálalom, kenyérrel és vörösborral fogyasztom. A törökök általában reggeliként eszik, de én főételnek ebédre készítettem.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése