HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. augusztus 23., kedd

Hurka és kolbász velesült újkrumplival, kolozsvári szalonnás idei savanyított káposztával

Hurka és kolbász velesült újkrumplival, kolozsvári szalonnás idei savanyított káposztával


Tegnap már nagyon őszies volt az idő, s az özönvízszerű esőben bőrig áztam, igazán jól esett egy kupica után ez a disznóság.

Hozzávalók :

  • 1 db májas hurka (kb 10 dkg)
  • 1 db véres hurka (kb 10 dkg)
  • 2 db  kolbász (kb 15 dkg)
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 4 db krumpli
  • 20 dkg savanyított káposzta
  • napraforgó olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt köménymag
  • őrölt pirospaprika
  • morzsolt kakukkfű

Elkészítés:

A krumplit megmosom, előfőzöm, beteszem egy serpenyőbe,  mellérakom a villával megszurkált hurkákat és kolbászt, valamint a káposztát. A káposztára rakok szeletelt szalonnát, sózom, borsozom, s megszórom köménymaggal és paprikával. Az egészet meglocsolom olajjal. Beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 30 perc után megfordítom a hurkákat, a kolbászt, s a krumplikat. Újabb 30 perc után kész a lakomám.
A felét tányérra szedtem. Igazán finom volt fehérbor kíséretében. Ráadásul a náthát is megúsztam.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése