HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. július 17., csütörtök

Tejszínes chilis, currys csirkemellcsíkok kurkumás, petrezselymes zöldborsós rizzsel

Tejszínes chilis, currys csirkemellcsíkok

kurkumás, petrezselymes zöldborsós rizzsel

Indiában az étlapon külön vannak feltüntetve a currys ételek. Volt alkalmam több alkalommal is indiai fogadásokon résztvenni. Svédasztalos rendszerben kinálták a finomabbnál-finomabb étkeket. A curry ott is külön asztalon volt, no és persze a vegetáriánus ételek sokasága.

Hozzávalók:


  • 0,5 csirkemell (kb. 25 dkg)
  • 0,5 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db csiperkegomba
  • 1 tk gyömbér
  • 1 db chilipaprika
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 dl tejszín
  • őrölt fekete bors
  • curry
  • 0,5 bögrényi rizs
  • 0,25 bögrényi zöldborsó
  • 2 szál petrezselyem 
  • 2 db chili díszítéshez
  • 1 db paradicsom


  • Elkészítés:

    A csirkemellet csíkokra vágom, sózom, borsozom, locsolok rá olívaolajat, s szórok rá bőven curryt. A rizst beáztatom, sózom.

    Másnap a rizshez hozzáadom a borsót, felteszem főni, a hagymákat aprítom, egy serpenyőben olívaolajon üvegesre párolom, ráteszem a csirkemellcsíkokat, fehéredésig pirítom.

    Közben aprítom a gombát, s a chilit,  a serpenyőbe rakom. 5 perc után ráöntöm a tejszínt, fűszerezem, fedő alatt párolom.

    Aprítom a petrezselymet, a megfőtt rizshez, borsóhoz adom, szórok rá kurkumát, összekeverem.

    Egy tányérra két kupacot formázok Mellészedem a csirkemellet, locsolok rá szaftot, a rizst díszítem csilivel és paradicsomszeletekkel.



    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése