HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. július 22., kedd

Gombás töltött paprika paradicsomszószban a sütőből

Gombás töltött paprika paradicsomszószban a sütőből

Egy kicsit mást akartam, mint a hagyományos töltött paprika.

Hozzávalók:
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika 
  • 1 db nagy csípős hegyes zöld paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg darált löncshús
  • 6 db csiperkegomba törzse
  • 4 kanál rizs
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 doboz (14 dkg) paradicsompüré
  • 1 dl paradicsomlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 db bazsalikomlevél
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • kakukkfű
  • oregano
  • 5 szál kakukkfű
  • 2 szál rozmaring
  • 3 db nagyobb újkrumpli
Elkészítés:

A krumplikat,  a rizst előfőzöm.

A hagymákat aprítom . Egy serpenyőben kevés olajon a vajat megolvasztom, ebben megdinsztelem a hagymát, majd a húst kifehérítem. Beteszem egy keverőtálba, hozzáadom a rizst, a tojást. Fűszerezem, összekeverem.

A serpenyőben a paradicsomszószhoz a paradicsomsűrítményt vízzel összekeverem, fűszerezem, beleaprítom a fokhagymát, belemorzsolom a leveskockát,  felrottyantom.

Közben a paprikákat megskalpoltam, a magházat eltávolítottam, a hegyes paprikát kettévágtam. A töltelékkel megtöltöm a paprikákat, majd behelyezem a serpenyőbe a krumplikkal együtt, mellészórom az összetépdesett  bazsalikomleveleket, felöntöm a paradicsomlével. Rárakom a kakukkfüvet és a rozmaringot, majd beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s hőlégkeverésen 35 percig sütöm.

Tálaláskor a paprikákat félbevágom, s így teszem a tányérra krumpli és szósz kíséretében.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése