HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. december 13., péntek

Zöldborsó leves sok répával, csipetkével


Egy finom borsólevest sok répával?

Hozzávalók:


  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 50 dkg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • olívaolaj
  • marhahúsleveskocka
  • liszt
  • 1 db tojás
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt fekete bors

  • Elkészítés:


    Az olajon  megdinsztelem a hagymát, a végén hozzáadom az apróra vágott fokhagymát,  a zöldségeket, majd beleteszem a borsót is. Teszek hozzá egy kevés lisztet, megszórom paprikával, s felengedem vízzel. Adok hozzá húsleveskockát, borsot..  Elkészítem  a csipetke tésztáját. Amikor már majdnem megfőtt a leves, belemorzsolom a csipetkét. Beleteszem az aprított petrezselymet.

    P.S. A Hírkereső mai (2013.12.16. Toplistá-ja:




    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése