HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. december 6., péntek

Kacsamájpástétommal töltött paprika és paradicsom, reszelt sajttal

Kacsamájpástétommal töltött paprika és paradicsom, reszelt sajttal


Nagyon ízlett a napokban sütött töltött kaliforniai paprika, ezért most újra elkészítettem, de ezúttal TV-paprikát használtam fel, hozzá paradicsomot tettem, s megszórtam reszelt sajttal.

Hozzávalók: 

  • 2 db TV-paprika
  • 2 db nagy paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db nagyobb krumpli
  • 10 dkg kacsamájpástétom
  • 1/2 bögre rizs
  • 1 tojás
  • petrezselyemzöld
  • snidling
  • 10 dkg kecskesajt
  • őrölt fekete bors
  • oregánó
  • olíva olaj
  • 1 ek vaj

Elkészítés:

A rizst előfőzöm, a krumplikat héjában megfőzöm . Közben a hagymákat, petrezselymet, snidlinget aprítom, a sajtot lereszelem A paprikákat hosszában félbevágom, a paradicsomokat megskalpolom, belsejüket kivágom, aprítom.

A rizst egy keverőtálba teszem. Hozzáadom az aprított hagymákat, paradicsomot, petrezselyemzöldet, a kacsamájpástétomot, s a sajt felét. Ráütök egy tojást, fűszerezem, összekeverem.

Egy olajozott serpenyőbe berakom a paprikákat és a paradicsomokat, s  a masszával megtöltöm őket, szórok rájuk sajtot. Végül melléjük rakom a krumplikat.

A serpenyőt berakom 180 C fokra előmelegített sütőbe, s 30 percig sütöm, mikor majdnem kész rászórom még a maradék sajtot, visszateszem a sütőbe, s aranybarnára sütöm.

Tálalok.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése