HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. december 2., hétfő

Kacsamáj pástétommal töltött karalábé tejfölös, fehérboros  szószban

Hogy ne mindig a megszokott darálthús legyen a töltelék.

Hozzávalók:
  • 2 db karalábé leveleivel
  • 10 dkg kacsamáj pástétom  
  • 5 dkg vagdalt bacon
  • 1 pohár rizs
  • 1 db tojás
  • petrezselyemzöld
  • 1 ek vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 1 db szárnyas leveskocka
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • tárkony
  • 4 db krumpli
  • 1 dl fehérbor
Elkészítés:

A karalábé alját levágom, megpucolom, a használható leveleket félreteszem A krumplikat is meghámozom. A hagymákat aprítom.

A karalábékat és a krumplikat felteszem főni annyi vízben, hogy félig ellepje, sózom, borsozom, belemorzsolom a leveskockát. Amikor már félig puha, hozzáöntöm a tejet. A rizst félig megfőzöm.

Egy serpenyőben vajon megpirítom a bacont, majd megdinsztelem a hagymát, egy keverőtálba teszem. Hozzáadom a rizst , a pástétomot, ráütök egy tojást, teszek bele aprított petrezselymet, fűszerezem, összekeverem.

A karalábék belsejét cseresznyemagozóval kivájom, majd megtöltöm. A maradék masszából 4 db golyót formázok, berakom a serpenyőbe. A karalábé golyócskákat és a felszeletelt krumplit melléteszem, a főzőlét és a bort ráöntöm. A serpenyőt beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 20 perc elteltével tejföllel behabarom. Hozzáteszem a karalábé leveleket, visszarakom a a karalábékat és zöldségeket, visszarakom a sütőbe, s még 10 percig grillezem.

Tálalok. A tányérra kerül egy karalábé, két gombóc, karalábé golyócskák és krumpli. Meglocsolom szafttal és megszórom petrezselyemmel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése