HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. december 29., vasárnap

Sült kacsacomb és libamáj zöldségekkel

Sült kacsacomb és libamáj zöldségekkel


Az élvezetek halmozása.

Hozzávalók:

  • 2 db kacsacomb 
  • 2 szelet libamáj                   
  • 4 db krumpli
  • 1 db cékla
  • 2 szelet sütőtök
  • 1 szelet lilakáposzta
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • fehérborecet
  • olívaolaj
  • libazsír

Elkészítés:

A kacsacombokat sózom, borsozom, locsolok rá olajat, beteszem a hűtőbe egy napra.

Másnap libazsíron, serpenyőben, fedő alatt közepes hőmérsékleten elkezdem sütni.

Közben a krumplit héjában félig megfőzöm,  a  káposztát legyalulom, sózom, borsozom, szórok rá köménymagot, locsolok rá levés ecetet, beteszem a hűtőbe.

A sütőtököt és a céklát megpucolom, kockára vágom, s berakom egy serpenyőbe kevés olajra. Mellérakom a megpucolt krumplikat, fűszerezem,  s pirulásig sütöm. Közben libazsíron megsütöm a májat is.

Amikor a hús és a zöldségek is megsültek, tálalok.

A tányérra helyezek egy combot, mellé egy szelet májat, a pirított zöldségeket, s a hűtőből kivett káposztát pakolok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése