HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. december 1., szombat

Névnapom

Névnapom

Tegnap volt a névnapom (mármint az eredeti, amit korábban tartottam, amíg nem volt önálló Endre-nap). A lányom telefonon gratulált, a feleségemtől pedig egy üveg édes Törley pezsgőt ( mert ő azt szereti, én viszont a szárazat) kaptam, s ezzel koccintottunk (amúgy hűtés nélkül) vele, s öreg barátunkkal az egészségemre.


Egyúttal meghívott egy ebédre, mely sült húsból és petrezselymes krumpliból állt, savanyúsággal.Este  pedig megkínált almáspitével.Drága kicsi feleségem tegnap azt mondta, hogy a virágot ma kapom meg. Nos, eddig nem érkezett meg. Ezt nem is bánom nagyon, mert bár szeretem a virágot, de azért egy finom nedűt többre értékelek, főleg mint ajándékot. Arról nem is beszélve, hogy a korábbi virág ajándékozásai alkalmával is tulajdonképpen magát lepte meg egy neki tetsző virággal.  Mint ahogy öreg barátunk 89. születésnapjára vett cserepes virág is itt díszeleg a napalinkban.

No mindegy, a nedűkről én gondoskodom, s egy fínom ebéd (elárulom, grilezett lazac lesz finomságokkal) már elő van készítve.

8 megjegyzés:

 1. Boldog névnapot Endre! Most képzeletben meghúztam a fülcimpádat... Jó egészséget kívánok!

  VálaszTörlés
 2. Gratulálok, boldog névnapot kívánok. Az ebéd is finom lehetett, de a lazac is finom eledel. Jó hétvégétek van.

  VálaszTörlés
 3. Isten éltessen sokáig neved napján! :)A lazachoz meg jó étvágyat!

  VálaszTörlés
 4. Boldog névnapot, Isten éltessen sokáig, füled érjen bokáig... vagy hogyan is skandáltuk hajdanán!

  VálaszTörlés
 5. Boldog névnapot kívánok!Szegény feleséged soha nem tud kedvedre tenni, mindíg valami kifogásod van ! Finom ebédet és még pezsgőt is kaptál. Kellemes estét jó szórakozást !

  VálaszTörlés
 6. Boldog névnapot:) Jó étvágyat a lazachoz, remélem norvég:)

  VálaszTörlés
 7. Boldog névnapot kívánok:) Én azért küldök neked egy virtuális virágot:)

  VálaszTörlés