HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. június 1., csütörtök

Sült sertés karaj petrezselymes újkrumplival, sörtésztában sült karfiollal, párolt rizzsel

Sült sertés karaj petrezselymes újkrumplival, sörtésztában sült karfiollal, párolt rizzsel

Szeretem a sült húsokat, az újkrumplit, de szeretem a változatosságot is. (A karfiol többi részét vacsorára fogyasztottam el rizzsel.)

Hozzávalók:


  • 2 szelet sertéskaraj (kb. 35 dkg)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • olaj
  • 25 dkg újkrumpli
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 csésze rizs
  • 2 db karfiol rózsa
  • 1 db tojás
  • liszt
  • ketchup
  • 2 db paradicsom
  • 1 db uborka 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fehérborecet
  • extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

A karaj szélét bevagdosom, bedörzsölöm fokhagymával, sózom, borsozom, szórok rá paprikát, locsolok rá olajat, beteszem a hűtőbe.

A krumplit megpucolom, előfőzöm, majd olajon megpirítom, sózom, borsozom, szórok rá durván aprított petrezselymet.

Közben a rizst megfőztem.

A karfiolt sörtésztában  megforgatom, olajban megsütöm.

Tálaláskor teszek a tányérra egy szelet húst, mellé újkrumplit, 1 db rántott karfiolt, melyre nyomok ketchupot, formázok egy kupac rizst, rakok rá petrezselymet. Végül rakok a tányérra egy paradicsomot és egy fél uborkát. (Amiből aztán végül is saláta lett fokhagymával, borecettel, olívaolajjal.)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése