HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. június 20., kedd

Paprikás krumpli kolbásszal, chilivel, paprikával és tejföllel

Paprikás krumpli kolbásszal, chilivel, paprikával és tejföllel


A paprikás krumpli, akárcsak a lecsó, nagy kedvenc. Szeretem variálni. Lehet, hogy ez a változat egyeseknek szokatlan lesz, nekem ízlett.

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chili
  • 2 db paradicsom
  • őrölt csípős piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • 2 ek disznózsír
  • 15 dkg csípős parasztkolbász
  • 1 db csípős hegyes paprika tálaláshoz
  • 2 db chili tálaláshoz
  • 2 ek tejföl

Elkészítés:

A krumplit megpucolom, kockára vágom. A hagymákat, paprikát, paradicsomot durván aprítom.

Egy lábasban zsíron megpirítom a hagymát, hozzáadom a paprikát, a paradicsomot és a krumplit. Fűszerezem, belevágom a chilit, öntök rá vizet, hogy bőven ellepje.

Felkarikázom a kolbászt, beleteszem a lábasba. Készre főzöm az ételt.

Tálaláskor szedek a tányérba paprikás krumplit, vágok rá hegyes paprikát, kanalazok rá tejfölt és teszek rá egy chilit.

Kenyérrel fogyasztom, sört iszom hozzá.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése