HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. június 8., csütörtök

Grillezett csirkemell sörbundában sült karfiollal, hasábburgonyával

Grillezett csirkemell sörbundában sült karfiollal, hasábburgonyával

Ezúttal a sütő grillezőjét használtam.

Hozzávalók:

  • 2 db csontos, bőrös csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt kömény
  • 2 tk paradicsomszósz
  • olívaolaj
  • 1 tk paradicsompür
  • sör
  • 2 db karfiol rózsa
  • 1 ek liszt
  • 1 tojás
  • sör
  • bors
  • 2 db burgonya
  • bors
  • napraforgó olaj
  • 2 db paradicsom
  • 1 db uborka
  • fehérborecet
  • salátaolaj

Elkészítés:

A csirkemellet bekenem a sóból, borsból, paprikából, köményből, olajból és paradicsomszószból készített páccal, beteszem a hűtőbe.

A karfiolt sós vízben előfőzöm.

A krumplit megpucolom, hasábokra vágom.

A húst egy serpenyőbe helyezem bőrével lefelé, s beteszem a 180 C fokra előmelegített  sütőbe.

A karfiolt megmártom a sörbundában.

A csirkehúst megfordítom, locsolok rá sört.

A karfiolt és a krumplit egy serpenyőben, olajban megsütöm.

A paradicsomot félbevágom, az uborkát felszeletelem.

A húst visszafordítom (bőrével felfelé), ismét meglocsolom sörrel, s átkapcsolok grill fokozatra.

Amikor a csirke már szépen megpirult, tálalok. A tányérra helyezek egy mellet, mellé hasábburgonyát és egy karfiolt. A tányér szélére kerül a paradicsom és az uborka, sózom, meglocsolom ecettel és salátaolajjal, megszórom borssal és paprikával.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése