HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. június 24., szombat

Bruschetta avokádókrémmmel, koktélparadicsommal, paprikával és chilivel - Bruschette con creme di avocado, pomodorini, peperoncino e chile (Bruschette picante)

Bruschetta avokádókrémmmel,   koktélparadicsommal, paprikával és chilivel - Bruschette con creme di avocado,  pomodorini, peperoncino e chile (Bruschette picante)

Szeretem az olasz ételeket, köztük a bruschettát, melynek számtalan változata van, a legegyszerűbbtől - a klasszikus olívaolajos fokhagymástól - a legváltozatosabbakig, melynek csak a fantázia szab határt.

Hozzávalók :

  • 1 db érett avokádó
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 0,5 csípős hegyes paprika
  • 1 db chili
  • 2 tk citromlé
  • tengeri só
  • morzsolt oregano
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • extraszűz olívaolaj
  • 6 szelet barna kenyér (toast)
  • olívaolaj
  • 1 db fokhagyma
  • 8 db koktélparadicsom
  • 1 db csípős hegyes paprika

Elkészítés:

Az avokádót félbevágom, magját eltávolítom, a húsát kikanalazom. Meglocsolom citrommal, villával összenyomkodom.

A többi zöldséget aprítom, az avokádóhoz adom, fűszerezem, locsolok rá olívaolajat, összekeverem.

A kenyeret szeletelem, olajon megpirítom. Bedörzsölöm fokhagymával, megkenem az avokádókrémmel. Teszek rá félbevágott koktélparadicsomokat és szeletelt paprikát, vágok rá chilit.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése